Lekfullt skapande

För några år sedan talade jag med en bekant om bildterapi och konstterapi. Hon sa:

”Det verkar så roligt att få leka med färger och prova en massa olika material och sätt att måla, men jag kan ju ingenting om det där! Inte vill jag köpa en massa grejor för att bara prova när jag inte ens vet vad jag behöver eller vad jag ska göra med det!”

Då fick jag idén till ”Lekfullt skapande”. Det ger dig möjlighet att prova några olika material och tekniker i all enkelhet, utan prestationskrav. Du kan till exempel

  • teckna med blyerts av olika hårdhet och på många olika sätt
  • måla med akvarell, oljepastellkritor, torrpastellkritor, plakatfärg, färgpennor, vaxkritor mm
  • teckna och måla med kol
  • måla på papper av olika kvalitet, gräng och format
  • leka med färger och se hur du kan blanda och kombinera dem
  • måla enskilda bilder eller gruppbilder tillsammans med andra

Om du vill, kan jag lära dig enkla tekniker samt grundläggande perspektivteckning och färglära.

Pyssel

Jag anordnar ”pyssel-träffar”, då vi gör till exempel julkort, inbjudningskort eller placeringskort tillsammans, med massor av stämplar, stansar, mallar, papper, färger,  lim, glitter mm. Jag håller också en-dags-kurser i hur man viker vackra, praktiska och hållbara påsar av tapet. De kan återanvändas många gånger så de är uppskattade presentförpackningar. Vi använder det material jag har och dessutom kan var och en ta med det den eventuellt har hemma, för att göra ett ”knytkalas” av verktyg och material.

Brukar du ibland träffa vänner eller arbetskamrater för att umgås, kanske äta en bit eller göra något annat trevligt tillsammans? Hos mig kan ni få prova på att rita och måla, några timmar eller en hel dag. Material, metod och upplägg diskuteras och planeras utifrån dina önskemål. Om ni vill kan ni ta med mat och dryck till ateljén och äta där. Jag har en micro och två kokplattor, glas, bestick, tallrikar mm. Det finns också två pizzerior i närheten, där man kan äta eller beställa mat.